Voordat je het verslag leest over de PD-wedstijden, alvast een korte samenvatting: HET WAS MEGA FANTASTISCH. Het begon allemaal met brainstormen over de busroute, want het was een vol programma, omdat er 5 (!) Hajraateams PD-wedstrijden moesten spelen. Uiteindelijk besloot het bestuur om all-in te gaan: een strak logistiek programma om bij alle wedstrijden aanwezig te kunnen zijn. Nu maar hopen dat alle Hajranen dat zelf ook willen. En ja hoor, de inschrijvingen stroomden binnen en de bus werd in plekken geüpgraded, zodat we met zoveel mogelijk support naar alle wedstrijden konden!

Om 9:15 vertrokken we van het SSC naar Middelbeers voor de enige echte Hajraa kraker: H5-H6. Het was een ‘bijzondere’ wedstrijd. Niet altijd even leuk voor de neutrale kijker en soms hilarisch voor de supporters van Hajraa. H6 kwam op een 2-0 voorsprong in sets, maar gaf de voorsprong op miraculeuze wijze uit handen. Met een ketser van James buiten het veld (niet zo’n slimme actie jongen) eindigde de 4e set in een bloedstollende stand van 26-24 voor H5, wat een 5e set betekende. H6 maakte het in deze 5e set zakelijk af met 15-10, won de wedstrijd en kon champagne met bier gaan drinken. De zure gezichten van de H5 spelers waren gelukkig snel weer bijgetrokken, waarna ze de andere teams hebben aangemoedigd. Een paar weken later kwam het verlossende woord van de NeVoBo: H5 had één van de vrijgekomen plekken gekregen in de 2e klasse, waardoor ze toch hebben kunnen handhaven!

Tijdens de ontknoping van het Hajraa onderonsje, begon Hajraa D4 inmiddels aan hun eerste wedstrijd. Al snel zagen de supporters die bij de mannen zaten te kijken, dat de dames nogal wat steun nodig hadden. Ze stonden namelijk 12-3 achter in de eerste set en zo vertrok een groot aantal Hajranen van de ene naar de andere kant van de zaal. Met resultaat, onder het schreeuw van zo’n 60 Hajranen wonnen de dames de eerste set alsnog met 25-22 en ook de 2e set werd binnengeharkt met 20-25. De laatste wedstrijd tegen VOKO D2 was een echte finale, zij hadden hun eerste wedstrijd namelijk ook al gewonnen! Met volle strijdlust en felle aanmoediging ging de eerste set naar Hajraa. De 2e set leken de dames het even helemaal kwijt en werden ze weggeslagen met 14-25. De laatste en beslissende set werd beslist op doorzettingsvermogen en strijdlust. De meest onmogelijke ballen werden gehaald, de meest bizarre punten werden gescoord en uitbundig gevierd door het team en het publiek. Uiteindelijk stond er 15-9 winst op het scorebord voor Hajraa: VOKO gedegradeerd, Hajraa D4 gepromoveerd naar de 1e klasse! Zonder het zelf goed te beseffen, begonnen de dames aan het vieren van hun overwinning met de nodige champagne en prachtige foto’s als resultaat.

Zonder de pret van D4 al teveel te drukken, werd iedereen toch vriendelijk verzocht om de bus in te stappen naar Panningen. Daar vond namelijk de 3-kamp van H4 plaats voor promotie naar de promotieklasse.

Toen de circa 50 pizza’s eindelijk waren bezorgd en de nodige schulties al naar binnen waren gegoten, kon de laatste wedstrijd in Middelbeers beginnen. Ondanks de vele waarschuwingen en tips van Niek en Misha stond D2 (met aanvulling van Lieke en Ymke van de OV) vol spanning in het veld tijdens de eerste set. Het was frustrerend om te zien dat de dames niet hun eigen niveau haalden, doordat ze door de spanning heel verkrampt speelden. De eerste set ging daarom ook met 21-25 naar tegenstander Vollido. Dat lieten de dames natuurlijk niet op zich zitten en gingen er vol op in de 2e set, die dik werd gewonnen door Hajraa. Mede door het publiek wat zich massaal achter de Hajraadames schaarde. Het was bijna onmogelijk om elkaar nog te verstaan in het veld. Na nog 2 spannende sets waarbij de spanning soms hoog op liep tussen de scheidsrechter, teller en de broers Latuhihin, werd Vollido uiteindelijk gebroken. De libero wist niet meer waar ze het zoeken moest en Hajraa dames 2 won de wedstrijd met 3-1! Het feest was compleet, de supportersgroep van ongeveer 90 mensen zette het Hajraalied in en buiten werden de champagneflessen aan de teams uitgereikt. Ook de coaches van D2 moesten er aan geloven en werden ondergespoten met plakkerige champagne-achtige drank.

De busreis terug naar Eindhoven was één grote gezellige chaos en het feest werd nog tot in de vroege uurtjes voortgezet in het Lempke! Het was een ontzettend geslaagde dag, waarbij we de GHB, alle supporters en natuurlijk de teams willen bedanken!