Ietsjes anders dan we gewend zijn, dat Ardennenweekend van 17, 18 en 19 februari. Deze keer was het niet alleen maar survivallen in de natuur. Hier zat echt een luxe tintje aan. Het thema was dan ook ‘Ardennen laat je verwennen’. Dat had alle deelnemers natuurlijk hartstikke nieuwsgierig gemaakt. Vol goede moed vertrokken we op vrijdagavond met een groep van 45 deelnemers met de bus richting de Ardennen.

In de bus kwam al een klein beetje verwennen voor. Alle Hajranen hebben een briefje getrokken waar een andere Hajraan op stond. Aan iedereen de taak degene op het briefje te verwennen gedurende het weekend. Maar de rest van die verwennerij moest eerst verdiend worden. Daarom werd iedereen in groepjes verdeeld en gedropt op een plek in de buurt van het huisje. Meegegeven werd een kaart met een aantal cirkels erop, eentje daarvan was de plaats van bestemming. Na heel wat uurtjes in het donker te hebben gelopen, had iedereen het huisje bereikt. Daar werden nog volop spelletjes gespeeld en gedronken.
Op zaterdag werden nieuwe groepen gevormd. Deze keer voor het spel ‘Expeditie Hajraa’. Daarin werden we allemaal op de proef gesteld in de spellen door het onthouden van codes, het afleggen van een eetproef, het maken van vuur en nog veel meer. Daarna vond de commissie dat iedereen die verwennerij wel had verdiend. Er werden verwenpakketjes uitgedeeld, de sauna was warm en er stond een heerlijke barbecue op ons te wachten. Dat was echt om van te genieten!

Het was een heerlijk weekendje met echte Ardennenactiviteiten en de nodige verwennerij. Wat hebben jullie het goed gedaan lieve Ardennencommissie, superbedankt!