Beste stuurlui,
Speciaal voor degenen die aan wal stonden, volgt hierbij het logboek van het spetterende Zeilweekend!
Vrijdag 26 augustus zijn 41 dappere landrotten naar het natte noorden vertrokken om de woelige baren en het Friese boerenvolk te temmen. Na de lange overtocht en het nachtelijke zeilwerk, waarbij het eerste contact met de lokale autoriteiten alweer een feit was, streek iedereen neer op een eiland nabij Heeg. Logischerwijs mondde dit samenkomen uit in een gezamenlijk bierdrinken en scheepspraat rond het kampvuur (waarbij met name geprezen werd hoe uitstekend de Zeilcommissie de sanitaire voorzieningen op orde had).

De volgende ochtend werd eindelijk het ruime sop gekozen, maar niet voordat iedereen zijn hooivorkdartskills had gedemonstreerd. Met de nodige opdrachten en katers verdwenen alle Hajranen aan de horizon. Na deze vlekkeloze zaterdag (afgezien van wat benzinevlekjes) meerde iedereen vol goede moed aan in Sneek, waarna de Lachende Koe onveilig werd gemaakt. Met geheel verzorgde vijfsterrenmaaltijd in de buikjes vertrok ieder naar het altijd gezellige centrum van Sneek. Hier aangekomen gingen de boeren en boerinnen de cafés en clubs (lees: het schip) in, waar menig schip te grote zeilen voerde.
De volgende ochtend, iedereen was toch nog ‘s nachts de boot in gekomen, was het weer jammer genoeg niet zoals beloofd. Dat was waarschijnlijk ook gelijk de reden dat iedereen zeeziek was ‘s ochtends vroeg… Met 8 boten sterk werd Sneek de boeg toe gekeerd en koers gezet naar Heeg. Helaas werd er onderweg her en der schipbreuk geleden (wie geeft er dan ook de leiding aan een vogel die niet eens kan vliegen, laat staan zeilen?!). Anderen die te hulp schoten belandden tussen schip en wal en eindigden uiteindelijk in hetzelfde schuitje. Na veel gedobber en gesleep kwamen de laatsten bij het vallen van de avond aan wal. In het zicht van de haven werd opnieuw schipbreuk geleden, en wel door het SSC-busje…
Al met al was het een superleuk weekend.
Bedankt voor jullie aanwezigheid en tot volgend jaar!
Groetjes en Knuffels van de Zeilcie!