Vrijdag 12 September, de eerste dag van het zeilweekend dat uiteindelijk als een legendarisch weekend herinnerd zal worden, begint met een strak blauwe hemel, goede wind en een heerlijk zonnetje. Tegen de tijd dat we met z’n allen bij ‘De Watervriend’ zijn gearriveerd is het al donker geworden en dus moesten we ons oerinstinct (lees richtingsgevoel) en het maanlicht gebruiken tijdens het varen naar Sneek. Na het afleggen van een vlekkeloze tocht richting Sneek en het soepeltjes uitzoeken van dé ideale aanleg/ kampeer plekken was het tijd om los te gaan in club 1841 in Sneek. Let daar wel op wanneer je je verborgen dancemoves showt want daar kunnen de Snekernezen mogelijk agressief van worden. Afsluitend met een bucket chicken wings van de locale Febo moesten we nu toch echt gaan slapen.   Zaterdag ochtend is uiteraard iedereen weer volledig fris en fruitig om heerlijk te zeilen en zonder boetes voor wildkamperen kunnen we door richting Heeg. Het zonnetje schijnt, de windrichting is perfect, wat wil een mens nog meer. Deze dag is er niet alleen gezeild, ook is er gevist met resultaat en daarnaast heeft Hajraa(shirt) op ongekende hoogte geschitterd. Tegen de avond wordt er aangelegd op een onbewoond, bijna ontoegankelijk eiland om daar te eten en een kampvuur aan te maken. Serieuze business, alles moet uit de kast gehaald worden om deze barre nacht te overleven. De volgende dag staat de strijd der titanen, survival of the fittest, op het programma. De krachten worden gebundeld, plannen worden gesmeed, tactieken besproken, de weersomstandigheden gepeild, de zeilen gehesen en dan is het tijd voor de zeilrace. De eer gaat uiteindelijk naar de boot met Marjoleine als captain. Na een weekend met wederom leuke uitspraken en gebeurtenissen die hier niet allemaal beschreven kunnen worden, willen wij iedereen bedanken voor dit gezellige weekend!