Nagenoeg een olympiade na de vorige wintersport zijn we dit jaar weer op wintersport geweest! Twintig dames en heren gingen voor zon, sneeuw en vloeibaar goud richting Les Deux Alpes.
Aangekomen in de krotjes kreeg manual op de rail bij slope-style voor sommige een nieuwe betekenis gezien de staat van de toiletaire voorzieningen. Mahaaar, die krotjes zaten ondertussen wel op rolafstand van ‘De Prins’. Bij het uitstappen van het appartement moest je bovendien direct in halve zit stand om de stoellift onder je bips te ontvangen. Weinig te klagen dus, maar toch klagen natuurlijk!

Door de goede sneeuw zijn er uiteindelijk meer persoonlijke records dan sleutelbenen gebroken. Uiteraard was Hajraa elke dag van 08:30 tot 17:00 op de piste te vinden (in ploegendienst). Voor de middagploeg: er is in de week WEL zon geweest, getuige de tien opmerkingen die ik deze week heb mogen ontvangen inzake het al dan niet dragen van een bril. Maar er was vooral ook veel sneeuw. Nog eens 20 centimeter viel er halverwege de week, en dat kan maar één ding betekenen: front-flips oefenen… en dat kan maar één ding betekenen; helm testen. Nog een tip: altijd voor je kijken in de sleeplift (en niet op je telefoon), er kan wel eens een lift terugkomen… helm test geslaagd.

Een slee activiteit mocht uiteraard ook niet ontbreken. In helse één op één gevechten werd bepaald wie zich koning van de glijheuvel mocht noemen. Down-hill, over de renbaan, en met pinguïn-duik de 2e afdaling in, richting de hoop om aldaar als eerste een sneeuwengel te planten; ik denk dat red bull geïnteresseerd is. Na een enkele afdaling was men kapot (hoogte he), dus op naar de Prins om aldaar ons zuurverdiende gratus bier te nuttigen.

Op de laatste avond hebben de die- hards er nog eens een feestje van gemaakt in de Prins, volgens yellow claw was het zelfs het aller mooiste feestje! Met twintig hajranen heen, en één en twintig terug (Wilma was op magische wijze al daar), animo genoeg voor wintersporten! Everything is awesome! Lessen zijn geleerd, deuren ingetrapt, bossen doorkruist, katers overwonnen en bovendien gewonnen. Er is geboard en geskied, het gebied is uitgespeeld, de Prins afgereden. Al met al een goed geslaagde wintersport die het verdiend om geprolongeerd te worden!