Zondagochtend 30 maart 2015 rond de klok van 9.15u stond een grote groep Hajranen op het station met hun fiets te schuilen onder de overkapping. Het weer was namelijk grauw en het regende een klein beetje. Kortom, beter weer voor de DaKart hadden we ons niet kunnen wensen!

Na een barre fietstocht naar outdoor karting De Landsard en na een korte briefing werden de karts verdeeld onder 3-persoons teams en nam de eerste 33% van de deelnemers plaats in de 9 ronkende bolides. Degenen die kunnen hoofdrekenen weten nu dus dat er 27 Hajranen aanwezig waren.

Dankzij het geweldige weer dat de goden ons geschonken hadden was de kartbaan enorm glad. Het baanrecord was met dit weer bij voorbaat onhaalbaar, de beste ronde tijden kon je alleen krijgen door de grens van het net niet slippen op te zoeken. Dat dit niet iedereen zo tactisch ingesteld was werd al snel duidelijk, want menig Hajraan verdween in de mix van gras / modder / water naast de baan om vervolgens met een grote smile tussen de rondvliegende modderspetters uit te komen. Dit is het spektakel waar iedereen zo vroeg zijn bed voor uit was gekomen, kortom geweldig! Het team Wilma – Hylke – Rob bleek uiteindelijk het meest tactisch te hebben gereden en samen met de nummers 2 (Pingu – Kiwi – Michael) en 3 (Boekhoven – Remi – Timmers) vloeide de champagne rijkelijk tijdens hun huldiging. Helaas zonder plop, want het waren flessen met draaidop.

Daarna was het tijd voor het tweede gedeelte van de dag, namelijk het Darts toernooi in het café de Oude Sint Joris. Een riant lopend buffet werd de deelnemers voorgeschoteld en om 14u startte het darts toernooi met 44 deelnemers. Hierin streed men in teams van 2 personen om de beste te zijn in het type tactics, waarin men alle waarden tussen de 10 en bulls-eye 3x gegooid moest worden.

Om 17u was er een pizza-break, waardoor de kwart-finales met volle magen konden worden starten. Op het eind van de rit waren het Remi en Hylke die ten gunste van het (oud-)voorzitterskoppel Gio en een duidelijk gepikeerde Panchito met de felbegeerde bokaal naar huis gingen.

Terugkijkend was het een geweldige DaKart 2015!

Marichelle, Rob en Joris